Orr plasztika előtt és után

By | 2019-03-15

Több oka is lehet, annak, ha valaki úgy dönt plasztikai műtétnek veti alá magát. Legtöbb esetben az illető elégedetlen kinézetével és plasztikai sebész kése által akarja megváltoztatni a neki nem tetsző részt.

Orr plasztika esetén az illetőnek nem csak ez a testrésze, de bizonyos mértékben az arca is megváltozik. Nem csoda, hogy sokan, akik elégedetlenek orruk kinézetével, a beavatkozás mellett döntenek, hisz az orr az arc egyik legszembetűnőbb része, ennek megfelelően nem igazán lehet rejtegetni. A többség, mint szépészeti beavatkozást használja, hisz az orra formájával vagy alakjával van problémája. De, akadhatnak olyanok is, akik az orr rendellenes funkciója miatt döntenek a műtét mellett. Az operáció során az orr csontos és porcos vázának a kívánt formára alakítás, valamint ennek rögzítése történik. Az operáció történhet helyi érzéstelenítésben, de akár altatásban is. A műtét végeztével pedig egy gipszsínnel rögzítik az orrot kívülről, melyet 2 – 3 hétig kell viselni, majd egy kontroll keretén belül az orvos eltávolít.

A műtétet követő 2 – 3 napban helyi fájdalomra kell számítani, melynek mértéke a szokásos fájdalomcsillapítóknak köszönhetően csökkenthető. Fontos tudni, hogy az operációt követően tilos orrot fújni vagy hajolni, mivel az utóvérzést okozhat. A műtéti terület bedagad, így számolni kell egy időre a kellemetlenséggel, miszerint az orron át nehezen kap levegőt a beteg, így kénytelen a száján keresztül levegőt venni. A helyi fájdalmon kívül a szemek alatt is jelentkezhet duzzanat, azonban ez pár napon belül leapad. Javasoljuk, hogy a műtétet megbízható plasztikai sebész szakorvossal végeztesse el, valamint győződjön meg az orvos kiváló szakmai híréről és kérjen tőle képeket korábbi munkáiról, valamint tegye fel neki bátran kérdéseit.

Vélemény, hozzászólás?